جستجو کردن
Close this search box.

آموزش ابوا

اساتید ابوا در آموزشگاه

مدرس: ابوا/ ساکسیفون

پیش ثبت نام در دوره آموزشی ابوا

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

برای یادگیری ابوا چقدر تمرین در روز نیاز است؟

ابوا انتخاب سخت کوش‌ها است. یادگیری این ساز، نیازمند اراده و پشتکار بسیار زیادی است. اهل فن، ابوا راسازی وقت گیر می‌دانند که برای یاد گرفتن آن، باید در طول روز، ۲ ساعت تمرین منظم داشته باشید. معمولاً کسانی ابوا را انتخاب می‌کنند و در کلاس آموزش ابوا شرکت می‌کنند که دوست دارند به عنوان نوازنده تک نفره در ارکستر شروع به کار کنند.

آموزشگاه موسیقی علم، افتخار همراهی با اساتیدی را دارد که از صفر تا صد نوازندگی ابوا را به هنرجویان می‌آموزند و تا حرفه‌ای شدن، در کنارشان می‌مانند. استاد نوژن معروفی، از نوازندگان برتر ابوا در کشور، عهده دار تدریس اصول ابوا در این موسسه آموزشی است.

سن یادگیری ابوا

یادگیری موسیقی، به سن و سال محدود نمی‌شود. نمی‌توان علاقمندان به این ساز بی‌نظیر را به بهانه اینکه سن کمی دارند و یا سنشان بیش از حد بالا است، از فراگیری نواختن آن محروم کرد. آموزش ابوا به کودکان، بستگی به درک و فهم و نیز جثه آن‌ها دارد.

به نظر می‌رسد که بهترین سن برای آغاز یادگیری این ساز، ۷ _۸ سالگی باشد. کودکان در این سن تازه خواندن و نوشتن آموخته اند، ذهنی باز دارند، وقتشان آزاد است و… پس می‌توانند با کمی اراده، همت و پشتکار نوازندگی ابوا را آغاز کنند و از فراگیری این ساز بی‌نظیر لذت ببرند.

پیش نیاز دوره آموزش ابوا

اولین پیش نیاز برای آموزش ابوا، نصب ساز است که چگونگی آن را از استاد خواهید آموخت. پس از آن نوبت به روغن کاری ساز می‌رسد. در ادامه نیز تمرینات جداگانه نفس گیری، فوت و فن فرکانس ثابت، نحوه انگشت گذاری، موقعیت نت و روش تقویت فرم لب‌ها و صورت انجام خواهد شد.

کمی در مورد ساز ابوا

قبل از شرکت در دوره آموزش ابوا بهتر است بیشتر با این ساز آشنا شوید.

ابوا، یعنی چوبی بلند و برجسته که در موسیقی کلاسیک غربی کاربرد زیادی دارد. برخی منابع ریشه ابوا را ساز سرنای ایرانی می‌دانند و معتقدند این ساز، پس از جنگ‌های صلیبی به واسطه ساز شاوم به اروپا برده شد.

می‌گویند ابوا یک ساز روستایی است. لحن این ساز، خاطره دشت‌های سرسبز و مراتع باطراوت و زیبا را زنده می‌کند و از نوای گرم آن، بوی تازگی به مشام می‌رسد. بی‌دلیل نیست که ابوا را به رنگ سبز تشبیه کرده‌اند.

طول ساز ابوا معمولاً ۶۵ سانتیمتر است. این ساز، دارای کلیدهای فلزی و منافذ مخروطی شکلی است که با دمیدن در آن صدا ایجاد می‌شود. نت ابوا با کلید سل نوشته می‌شود. به علت دقیق بودن کوک ابوا، کوک ارکستر، پیش از نواختن از این ساز گرفته خواهد شد.

نواختن ابوا، به مهارت بسیاری نیاز دارد. اهل فن، نوازندگی ابوا را در مقایسه با دیگر سازهای بادی نظیر کلارینت و فلوت، سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌دانند. اگر از علاقمندان به نواختن این ساز جذاب و شرکت در دوره آموزش ابوا هستید، باید با تمامی عشق، اراده و پشتکار خود قدم در میدان یادگیری این ساز بگذارید.

نواختن ابوا سخت‌تر از نواختن سازهای بادی دیگر مانند فلوت و کلارینت است و مهارت زیادی لازم دارد.

با اجزای ساز ابوا آشنا شوید

بدنه ابوا، از چوب ساخته می‌شود. این ساز، جزو سازهای بادی_چوبی است که در نگاه اول، ممکن است کمی پیچیده و فریبنده به نظر برسد. اما در واقعیت، ابوا ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

ابوا از سه بخش تشکیل می‌شود؛ دهانه، بدنه اصلی و قسمت انتهایی. بر روی بدنه ابوا، مجموعه کلیدهای ساز قرار گرفته‌اند و صدای نهایی از قسمت انتهایی ساز خارج می‌شود.

در دهانه ساز ابوا، یک تکه نی را می‌بینید که با یک لوله فلزی آمیخته شده است. این نی در اصطلاح زبانه یا قمیش نامیده می‌شود. ابوا بدون قمیش صدایی ندارد. وقتی قمیش روی دهانه ساز قرار می‌گیرد و شما در آن می‌دمید، صدایی از ساز بلند می‌شود.

البته در کلاس آموزش ابوا بیشتر با اجزای این ساز جذاب آشنا خواهید شد.

نواختن ابوا

نواختن ابوا و بسیاری دیگر از سازهای بادی نظیر فلوت و ساکسیفون، شبیه به هم است. اگر نوازندگی با سایر سازهای بادی را آموخته باشید، نواختن و آموزش ابوا برای شما هموارتر خواهد شد.

نوازنده برای نواختن ساز ابوا، کاملاً صاف می‌ایستد (قوز کردن ممنوع!)، ساز را در دست می‌گیرد و در قمیش ساز می‌دمد. او با گرفتن کلیدها، صدای ساز را ایجاد می‌کند. آیا می‌دانید ترتیب قرار گرفتن دو دست نوازنده بر روی ساز چگونه است؟ برای کسی که راست دست است، ابتدا دست چپ و بعد دست راست روی ساز قرار می‌گیرد و این قاعده در چپ دست‌ها برعکس است.

چگونه از ساز ابوا نگهداری کنیم؟

اگر می‌خواهید کیفیت سازتان در طولانی مدت حفظ شود و صدای آن افت پیدا نکند، نگهداری مستمر و درست از آن را بیاموزید. توجه به نکاتی که در ادامه بیان می‌کنیم، راز نگهداری از ابوا است.

این نکات عبارت است از:

  • پس از اتمام تمرین و نواختن ابوا و شر کت در کلاس آموزش ابوا، آن را داخل هارد کیس قرار دهید.
  • حواستان به رطوبت درون قمیش باشد و آن را با دستمالی خشک از بین ببرید.
  • اجازه ندهید کوچکترین خط و خش، شکستگی و حتی ترک خوردگی بر روی ساز بیفتد. در صورت بروز هر یک از این آسیب ها، کیفیت ساز آرام آرام افت می‌کند.
  • از ساز در برابر گرد و غبار محافظت کنید و آن را در شرایطی قرار ندهید که گرد و خاک بر روی بدنه آن بنشیند. هر از گاهی بدنه ساز را با یک دستمال خشک تمیز کنید.

قیمت ساز ابوا

ابوا جزو سازهایی است که برای خرید آن باید هزینه زیادی بپردازید. قیمت این ساز برای کودکان از ۷۰ تا ۸۰ میلیون آغاز می‌شود و حداقل قیمت آن برای بزرگسالان، ۱۲۰ میلیون تومان است. به علاوه هزینه‌های جانبی آن هم کم نیست. شما می‌توانید باکیفیت‌ترین و خوش صداترین سازهای ابوا را که ساخت ژاپن و اسپانیا هستند را در بازار بیابید و مناسب‌ترین آن را خریداری کنید.

پیشنهاد می‌شود قبل از خرید این ساز با استاد خود در کلاس آموزش ابوا مشورت کنید.

ابوا سازی وقت گیر

برای یادگیری ابوا نیاز است حداقل 2 ساعت در روز زمان گذاشته شود. چون یادگیری و آموزش ابوا آن بسیار نیاز مند سخت کوشی است و مناسب شخصی است که دوست دارد در ارکستر یا به عنوان نوازنده تکنفره در ارکستر شروع به کار کند.

اساتید ابوا در موسسه

جناب آقای استاد نوژن معروفی هستند.