جستجو کردن
Close this search box.

آموزش ساکسیفون

اساتید ساکسیفون در آموزشگاه

مدرس: ابوا/ ساکسیفون

پیش ثبت نام در دوره آموزشی ساکسیفون

این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

آیا تاکنون صدای بلند و حماسی یک ساز در رژه‌های نظامی به گوشتان خورده است؟ آیا شده با شنیدن این صدا، حس حماسی و وطن پرستانه‌ای در شما ایجاد شود؟ احتمالاً این ساز، همان ساکسیفون است. قرار است در اینجا مفصلاً درباره آموزش ساکسیفون صحبت کنیم.

ساز ساکسیفون، توسط آدولف ساکس در سال ۱۸۴۰ اختراع شد و به احترام نام او، ساکسفون یا ساکسیفون نام گرفت. آدولف، که در شهر دینان کشور بلژیک به دنیا آمده بود، همیشه دوست داشت قدرتمندترین گروه از سازهای بادی را بسازد. خوشبختانه دیری نپایید که با تلاش‌های بی‌وقفه و خستگی ناپذیر به رویای خود جامه عمل پوشاند و ساز خود را در تاریخ ۲۸ ژوئن ۱۸۴۰، در دو گروه ساز ۷ تایی به ثبت رساند.

اگرچه گفتیم ساکسیفون، برای ارکستر و موزیک نظامی طراحی شده است اما امروزه جایگاهی ویژه در موسیقی پاپ و جاز دارد و علاقه مندان زیادی دارد. ساز ساکسیفون، یک زبانه بادی چوبی دارد. نوازنده با دم و بازدم خود، ساکسیفون را می‌نوازد. این ساز، مانند بسیاری دیگر از سازهای بادی، انواع مختلفی دارد که هر یک از نظر ابعاد صوت و دامنه منحصربفرد اند.

سن یادگیری ساکسیفون

یادگیری ساکسیفون، محدودیت سنی ندارد و هر کس در هر سن و سالی، می‌تواند آموزش این ساز جذاب را آغاز نماید. از آنجایی که کودکان، اوقات فراغت بیشتری دارند، می‌توانند زمان و انرژی بیشتری برای فراگیری اصول نوازندگی ساکسیفون صرف نمایند. البته یادگیری ساکسیفون در بزرگسالی نیز مزایای خاص خود را دارد. مثلاً اینکه بزرگسالان، زود خسته نمی‌شوند و اگر واقعاً علاقه‌مند به یادگیری ساکسیفون باشند، سختی‌های آن را به جان می‌خرند و دست از تلاش برنمی دارند.

مدت زمان یادگیری و آموزش ساکسیفون

سوال پرتکرار بسیاری از هنرجویانی که به تازگی آموزش ساکسیفون را آغاز کرده‌اند این است که با چه مدت تمرین می‌توانند به نواختن ساکسیفون مسلط شوند؟ ما در پاسخ به سوال این عزیزان، یک پرسش را مطرح می‌کنیم؛ هدفتان از یاد گرفتن ساکسیفون چیست؟

آیا انتظار شما این است که صدایی از این ساز درآورید و تعدادی از قطعات معروف را بنوازید؟ در این صورت باید ۱ الی ۲ سال تمرین کنید. اما اگر قصدتان تسلط کامل بر ساکسیفون است و دوست دارید نواختن انواع ساکسیفون (آلتو، تنور، سوپرانو و باریتون) را بیاموزید، یک دوره تمرینات ۳ الی ۴ساله باید طی کنید. با این مدت تمرین، یک روز می‌توانید با سازهای دیگر همراهی کنید و در یک گروه موسیقی بنوازید.

مهمترین عامل تعیین کننده مدت زمان یادگیری ساکسیفون، استعداد، علاقه و پشتکار شما است. هنرجویانی که با عشق به این وادی قدم می‌گذارند، پشتکار بیشتری دارند و از تمرین خسته نمی‌شوند.

آموزشگاه موسیقی علم، در خدمت شما است و با بهره مندی از تجربه و مهارت کادری حرفه ای، آماده است که صفر تا صد اصول و قواعد نواختن ساکسیفون را به شما هنرجویان عزیز بیاموزد. منتظر تماستان هستیم!

با انواع ساز ساکسیفون آشنا شوید

ساز ساکسیفون انواع مختلفی دارد. هر کدام از این سازها، ویژگی‌های خاص خود را دارند و از لحاظ ابعاد و صدای تولیدی، متفاوت‌اند. در هنگام خرید، باید آن‌ها را به خوبی بررسی کنید و ببینید کدام یک مناسب‌تر است؟

انواع ساز ساکسیفون:

  • آلتو: ساز آلتو، مشهورترین نوع ساکسیفون است. اگر مبتدی هستید و قصد یادگیری و آموزش ساکسیفون را دارید، بهتر است ساز آلتو را برای آموزش انتخاب کنید. می‌پرسید چرا؟ اولاًساز آلتو، اندازه متوسطی دارد و به راحتی در دستان شما جای می‌گیرد. ثانیاً نحوه کار کردن با آن نسبت به دیگر سازها، ساده‌تر است. آلتو، دهانه کوچکی دارد و آنطور که مدرسین ساکسیفون می‌گویند، تسلط بر سازهایی با دهانه کوچکتر، آسان‌تر و سریع‌تر است.
  • تنور: ساز تنور، نسبت به ساز آلتو بزرگتر است و صدایی که از آن به گوش می‌رسد، به تن صدای انسان شباهت دارد. ساز تنور را به بلندی گردن آن می‌شناسند. نوازندگان، در موقعیت‌های مختلف از این نوع ساکسیفون استفاده می‌کنند اما کاربرد اصلی آن، در موسیقی راک، ایی بلوز و پاپ است.
  • سوپرانو: اگر دنبال صدای قدرتمند و زیاد ساکسیفون هستید، باید ساز سوپرانو را انتخاب کنید. سوپرانو، ساز حرفه‌ای‌ها است و نواختن آن برای آماتورها چندان ساده نیست! کسانی که مهارت کافی در این زمینه دارند، زیباترین موسیقی را با ساز سوپرانو خلق می‌کنند. برای یادگیری ساز سوپرانو، باید صبر و حوصله زیادی داشته باشید و سختی‌های آموزش آن را به جان بخرید.

منظور از برنجی و چوبی بودن ساز ساکسیفون؟

وقتی از چوبی یا برنجی بودن ساز ساکسیفون صحبت می‌کنیم، منظورمان این نیست که جنس ساز از چوب باشد یا برنج. بلکه این دسته‌بندی بیشتر با چگونگی تولید صدا در دهنی‌های ساز ارتباط دارد. ساز ساکسیفون و فلوت، هر دو در دسته‌بندی سازهای چوبی جای می‌گیرند. در حالی که فلوت، فلزی است و از جنس آهن می‌باشد. (در این ساز هیچ قسمت چوبی را نمی‌بینید.)

یک نکته مهم در مورد خرید ساکسیفون

اگر تصمیم‌تان برای یادگیری و آموزش ساکسیفون جدی شده و قصد خرید ساکسیفون دارید، باید دقت کنید و به سراغ‌سازی بروید که ساده و کوچک باشد. فراموش نکنید که هر چقدر اندازه ساز بزرگتر باشد، نواختن آن سخت‌تر می‌شود. ساکسیفون کوچک، قیمت ارزان‌تری دارد و استفاده از آن نیز ساده‌تر است.