در هر سن و سالی که باشید میتوانید آموختن موسیقی و آموزش ساز عود را شروع کنید. عدهای فکر میکنند کودکان نمیتوانند متمرکزانه، آموزشهای مربوط به نواختن ساز عود را دنبال کنند. در حالی که اینطور نیست و از قضا کودکان که زمان آزادتری دارند و معمولاً هوش یادگیری در آنها بیشتر است، بهتر از عهده فراگیری اصول نوازندگی عود برمیآیند؛ البته به شرط آنکه خسته نشوند و جا نزنند!
آموزش ساز عود در سنین بالا نیز خالی از لطف نیست. لذت نواختن این ساز در سالمندان، با هیچ چیز دیگری قابل مقایسه نیست؛ ضمن آنکه سالمندان با یادگیری نواختن عود، میتوانند از سلامت روانی خود محافظت کنند و ریسک بروز بیماریهایی مثل آلزایمر را به حداقل برسانند.
برای شروع یادگیری و آموزش ساز عود از همان شروع دوره سلفژ در کلاس آموزش داده میشود اما داشتن گوش موسیقایی میتواند در مسیر آموزش بسیار مفید باشد.
روش آموزش براساس گوش موسیقایی، تحصیلات هنرجو تدوین میگردد ولی به طور کلی در یک دورهی یک ساله روند آموزش به این صورت است که هنرجو درک نسبی از نواختن عود بدست آورد تا بتواند ملودیهای سادهای که میشنود را با ساز عود بزند. درک نسبی از تئوری موسیقی، ریتمها و ملودیها بدست میآورد و میتواند ملودیها را بدون ساز تا حد خوبی اجرا کند. آشنایی با مکاتب مختلف عود پس از سال دوم بدست می آورد. کتاب مبانی عودنوازی استاد خوانساری در این دوره تدریس می شود.
عود، رود، یا بربط از قدیمیترین سازهای مشرق زمین است. تاریخ نگاران و موسیقیدانان، درباره خاستگاه این ساز و تاریخ پیدایش آن، نظرات متفاوتی دارند. برخی بر این باورند که عود، از بلخ سربرآورده و عدهای دیگر، ریشه ساز عود را در هند میجویند. با نگاهی به تاریخ دوران اشکانی و ساسانی، متوجه میشویم که عود در این دوران بسیار گسترش داشته و این باعث شده تا بسیاری آن را سازی ایرانی معرفی کنند.
عود، جزو اصیلترین سازهای موسیقی در ایران است. در آثار به جای مانده از سومریهای باستان، ردپایی از این ساز را میتوان دید. تاریخشناسان با نظر به آثار باستانی میان رودان که به هزاره دوم قبل از میلاد تعلق دارد، نگاره مردی ایستاده را دیده بودند که در حال نواختن عود بود.
نواختن عود، پس از سومریها در دوران هخامنشیان نیز رایج بوده و دوران طلایی آن، مربوط به سلسله ساسانی است. البته در ایران پیش از اسلام، به عود بربط میگفتند. وقتی بربط به کشورهای عربی راه یافت، جانشین مزهر شد. برخی منابع نوشتهاند اولین کسی که در عربستان شروع به نواختن عود نمود، ابن سریح ایرانی بود که ضمن نواختن این ساز، به تعلیم آن نیز میپرداخت.
گفته شده که عبدلله بن زبیر، جمعی از ایرانیان را برای تعمیر خانه کعبه، به مکه دعوت کرده بود. مرمت گران ایرانی در این سرزمین عود مینواختند و اهل مکه از شنیدن صدای این ساز شگفت انگیز، غرق در لذت میشدند.
ساز عود، ساز گرانی نیست. البته ارزانترین نمونههای عود، بیش از ۲ و نیم میلیون تومان قیمت دارند. اگرچه کیفیت ساز، تاثیر به سزایی در صدادهی آن دارد و لذت نواختن را برای نوازنده دوچندان میکند، اما برای شروع آموزش ساز عود لازم نیست به سراغ مدلهای گران قیمت بروید. بهتر است با مشورت استاد خود، سازی با کیفیت با قیمت مناسب پیدا کنید.
آموزشگاه موسیقی علم که افتخار همراهی با اساتید بزرگ حوزه موسیقی را دارد، آماده ارائه خدمات به هنرجویان عزیز است. شما میتوانید راهنماییهای لازم درباره خرید بهترین ساز عود را از اساتید این مجموعه جویا شوید و زیر نظر بهترین ها، فراگیری اصول و قواعد نوازندگی این ساز را شروع کنید.
ساز عود مثل هر ساز دیگری از بخشهای مختلفی تشکیل شده که عبارتاند از:
هر انسانی برای پیشرفت در هر شاخه از زندگی نیاز به آموزش دارد موسیقی هم با اینکه بسیار به روح انسان نزدیک هست اما برای به وجود آمدن و خلق شدن نیازمند یکمسیر درست و علمی ست
ما شما را به جهانی پر از احساسات از راه علم هدایت خواهیم کرد
هر انسانی برای پیشرفت در هر شاخه از زندگی نیاز به آموزش دارد موسیقی هم با اینکه بسیار به روح انسان نزدیک هست اما برای به وجود آمدن و خلق شدن نیازمند یکمسیر درست و علمی ست
ما شما را به جهانی پر از احساسات از راه علم هدایت خواهیم کرد
تهران، شهران، میدان دوم، خیابان نعمت الهی (یکم)، مجتمع سامان طبقه اول، واحد ۳
۰۲۱۴۴۳۶۳۹۲۸ – ۰۲۱۴۴۳۶۶۳۷۲ – ۰۹۱۹۲۱۴۱۴۵۴
© 2022 Alammusic. All rights reserved