برای یادگیری و آموزش قیچک، از هر سنی که شروع کنید ضرر نکردهاید! معمولاً کودکان ۷_۸ سالهای که تازه خواندن و نوشتن آموختهاند، میتوانند فراگیری اصول نواختن قیچک را آغاز کنند. اما آموختن قیچک برای بزرگسالان نیز بلامانع است.
استاد ساز قیچک در این موسسه استاد سینا علم هستند و متد آموزشی ایشان تدریس میشود.
قیچک یا غیرک، جزو سازهای زهی ایرانی است و مثل کمانچه با آرشه نواخته میشود. اگر نگاهی به تاریخچه موسیقی ایرانی بیاندازید، متوجه قدمت زیاد ساز قیچک و کاربردهای آن در موسیقی ایرانی میشوید.
برای شروع یادگیری و آموزش قیچک نیاز است که همهی هنرجوها، سلفژ و مبانی موسیقی را بدانند و یا در کلاس ها به طور همزمان آموزش ببینند.
همه هنرجویانی که در آستانه یادگیری ساز قیچک هستند، باید با مبانی موسیقی و سلفژ آشنا باشند. البته آموزشگاه موسیقی علم، برای کسانی که چیزی از این مضامین نمیدانند راهکارهایی در نظر گرفته و سعی کرده شرایطی ایجاد کند که در کلاسها به صورت همزمان آموزش ببینند. منبع آموزش ساز قیچک، کتاب جناب استاد سینا علم است. ایشان خود عهده دار تدریس هنرجویان این رشته میباشند.
صدای قیچک نسبت به ویولن بمتر است. این ساز از نظر نوازندگی، بسیار شبیه کمانچه است. حتی نوازندگان قیچک بم که نوع بزرگتر آن است، از همان آرشه ویولن سل استفاده میکنند. آرشه قیچ با استانداردسازی، همان آرشه ویولن خواهد بود.
نوازنده قیچک، برای نواختن این ساز، بر روی زمین مینشیند، ساز را عمود با دست چپ نگه میدارد و آرشه را با دست راست، به صورت افقی با حرکات رفت و برگشت، بر روی سیمها میکشد. قیچک، سازی محلی است که مردمان استانهای جنوب و جنوب شرق با آن انسی دیرینه دارند. براساس سنت و عقیده برخی از اهالی شهرهای هرمزگان و سیستان بلوچستان، نواختن قیچک برای درمان برخی امراض مفید است.
این ساز جزو دسته ی ارزان قیمت است و قیمت آن از 2 میلیون تومان شروع می شود و هزینه های جانبی آن مناسب است و همه به صورت دست ساز ایرانی در بازار موجود هستند.
نمیتوان گفت که قیچک، جزو سازهای بسیار گران قیمت است که برای دستیابی به آن باید هزینهای گزاف بپردازید. اتفاقاً قیچکسازی ارزان قیمت است. ما به کسانی که به تازگی قدم در مسیر آموزش موسیقی گذاشته و قیچک را به عنوان ساز مورد علاقه خود انتخاب کرده اند، توصیه میکنیم که از خرید سازهای بسیار لوکس و گرانبها بپرهیزند. چرا که امکان دارد در میانه راه به علاقه خود شک کنند و بدانند این ساز به درد آنها نمیخورد!
در این سال ها، با حمایت وزارت فرهنگ و هنر، قیچک به جمع سازهای ایرانی بازگشته و به همت موسیقیدانان، ساختار و کوک آن تنظیم و تکمیل شده است.
سه نوع از قیچکهای تکمیل یافته:
قیچک سوپرانو، به عنوان یک ساز کاربردی در تک نوازی و همنوازی مورد استفاده قرار میگیرد. اما ساز باس و آلتو، غالباً در همنوازی ارکستر کاربرد دارند.
قدم اول برای برقراری ارتباط باسازی مثل قیچک، شناخت آن است. برای شناختن ساز قیچک، در وهله اول میبایست اجزای آن را بشناسید و بدانید قیچک از چه بخشهایی تشکیل شده است.
اجزای ساز قیچک:
هر انسانی برای پیشرفت در هر شاخه از زندگی نیاز به آموزش دارد موسیقی هم با اینکه بسیار به روح انسان نزدیک هست اما برای به وجود آمدن و خلق شدن نیازمند یکمسیر درست و علمی ست
ما شما را به جهانی پر از احساسات از راه علم هدایت خواهیم کرد
هر انسانی برای پیشرفت در هر شاخه از زندگی نیاز به آموزش دارد موسیقی هم با اینکه بسیار به روح انسان نزدیک هست اما برای به وجود آمدن و خلق شدن نیازمند یکمسیر درست و علمی ست
ما شما را به جهانی پر از احساسات از راه علم هدایت خواهیم کرد
تهران، شهران، میدان دوم، خیابان نعمت الهی (یکم)، مجتمع سامان طبقه اول، واحد ۳
۰۲۱۴۴۳۶۳۹۲۸ – ۰۲۱۴۴۳۶۶۳۷۲ – ۰۹۱۹۲۱۴۱۴۵۴
© 2022 Alammusic. All rights reserved